Насилието от страна на талибаните над несъгласните с тяхното управление е довело до

...
Насилието от страна на талибаните над несъгласните с тяхното управление е довело до
Коментари Харесай

Талибаните продължават с издевателствата над протестиращи

Насилието от страна на талибаните над несъгласните с тяхното управление е довело до четири документирани смъртни случая, твърди чиновник на Организация на обединените нации, който сподели, че талибаните използват различни средства като камшици и палки, с цел да бият протестиращите. Равина Шамдасани, представител на Организация на обединените нации по правата на индивида, съобщи на брифинг в Женева, че е получила и отчети по отношение на обиски на домовете на тези, които са взели участие в митингите.

Демонстрациите против завръщането на талибаните, доста от които водени от дами, бяха оповестени за противозаконни, както и протестните лозунги, които не са утвърдени от новата власт. Описвайки репресиите против инакомислението като ``тежки``, Шамдасани също описа по какъв начин публицистите, отразяващи демонстрациите, са били заплашвани с обезглавяване, базирайки се на случай, при който двама афганистански публицисти бяха арестувани, бити и заплашвани по-рано тази седмица. ``Призоваваме талибаните неотложно да прекратят използването на мощ по отношение на тези, които упражняват правото си на мирни митинги, и по отношение на публицистите, отразяващи протестите``, сподели Шамдасани.

Въпреки обществените уверения по отношение на свободата на медиите, правата на дамите и свободата на словото, талибаните бързо започнаха да пресичат обещанията си. По-рано тази седмица беше назначен краткотраен кабинет, състоящ се напълно от мъже, ръководен от Сираджудин Хакани, който се търси от САЩ за тероризъм.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР